Taksitle Araba Satışı
Finansman - 3 yıl önce

Tamamı Kredili Araba Satışı

Bugünkü finansman yazımızda eskiden çok uygulanan ancak şuanda mümkün olmayan tamamına kredili araba satışlarını hakkında bilgi vereceğim. Geçtiğimiz yıllarda çok rağbet gören bu uygulama araçların kasko değerinin yüksek olması ve araç bedelinin düşük olmanın da etkisi ile tamamına kredi seçeneği ile satılabiliyordu. Ancak yükselen fiyatlar doğrultusunda araç fiyatları artış gösterdi ve kasko değerleri araç fiyatlarına yakın veyahut altında kaldı.

Örnek vermek gerekirse 149.000 TL kasko değeri olan bir araç için kullanılabilen kredi tutarı 98.500 TL iken aracın piyasadaki satış fiyatı fiyatı 110.000 TL seviyelerinde bulunmaktadır. Bu sebeple bu araç için 11.500 TL peşinat gerekli olmaktadır. Ancak araç fiyatı 90.000 ile 95.000 TL arasında olsa idi bu araç için tamamına kredi kullandırabilecekti.

Konuyu özetlemek gerekirse tamamına kredi kullandırmak bankanın veya kredili araba satışı yapan galerilerin elinde olan bir durum olmayıp tamamen devlet tarafından belirlenen kasko değerinin araç fiyatına olan endeksi ile alakalıdır.

Umarım konu hakkında sizi bilgilendirebilmişimdir. Gelecek yazılarda görüşmek üzere.

...
Yalçın Öztürk
Ünsan Otomotivde 2014 yılından beri satış danışmanı olarak görev almaktayım. Sizlere blog yazıları ile bilgi vermek ve firmamızın faaliyetleri ile dikkat çekmek için buradayım.
Bayisi olduğumuz finans kurumları aracılığı ile bankaya gitmeden 30 dakikada kredi imkanı sunuyoruz. Sizde taksitle araba sahibi olmak için hemen aracınızı seçin!