Taksitle Araba Satışı
Sektörel - 2 yıl önce

2. Elde Fiyat Artışları Devam Edecek!

İkinci el bildiğiniz üzere son 2-3 yıldır dur durak bilmeden artmaya devam ediyor. Pandemi, Cip sorunu derken ülkemizdeki yüksek kur sebebi ile araçlardaki fiyat artışı devam ediyor. 2022 itibari ile araç fiyatlarının %25 daha yükseleceğini ikinci el araç satışı yapan galeriler ve bayiler tarafından ön görülmektedir. Sıfır araç olmaması, filolaların eski araçları elinden çıkarmayıp kiraya devam etmeleri ve yüksek kurlar bu artışın en büyük nedeni. Peki bunun için önlem alınabilir mi? Kısa vadede bunun için çözüm üretilebileceğini düşünmüyoruz.

Cip Krizi

Dünya genelinde otomobil üretimini etkileyen cip krizi 2022 yılındada büyük sorun olacağa benziyor. Bu sebeple bu artışların 2022 süresincede devam edeceğini düşünüyoruz. Araç almayı düşünenler, vakit kaybetmeden oto galeriler ve bayilerin yolunu tutmalılar.

...
Yalçın Öztürk
Ünsan Otomotivde 2014 yılından beri satış danışmanı olarak görev almaktayım. Sizlere blog yazıları ile bilgi vermek ve firmamızın faaliyetleri ile dikkat çekmek için buradayım.
Bayisi olduğumuz finans kurumları aracılığı ile bankaya gitmeden 30 dakikada kredi imkanı sunuyoruz. Sizde taksitle araba sahibi olmak için hemen aracınızı seçin!