Taksitle Araba Satışı
Sık Sorulan Sorular - 2 yıl önce

Taksitli satışlarda vade süresi ne kadar?

Yine en çok alınan sorulardan birisi de “Taksitle oto alırken maximum kaç ay taksit oluyor?” olmaktadır. Bu soruda yine 3 sınıfa ayrılmaktadır. Banka kredili satışlarda vade süresi, Senetle oto satışlarından vade süresi ve kredi kartı ile ödeme olmak üzere vade süreleri değişkenlik göstermektedir.

Banka kredili satışlarda vade süresi;

Banka kredileri BDDK'ya bağlı olduğu için BDDK sınırlaması kapsamında vade süreleri değişkenlik göstermektedir ayrıca 1 Temmuz 2021 tarihi itibari ile Yasada yapılan değişiklik sebebiyle araç bedellerine göre de araç vadeleri değişkenlik göstermektedir aşağıda göstereceğim bir şekilde ön bilgi edinebilirsiniz daha fazla detaylı bilgi için müşteri temsilcilerimiz ile görüşerek bilgi alabilirsiniz. Ancak genel itibari ile 300.000 TL altında olan araçlar için 36 ay vadeli kredi kullanabilirsiniz kredi başvurularını telefon ile arayarak veya ofisimize gelerek gerçekleştirebilirsiniz.

120.000 TL altındaki araçlar için 48 ay

120.000 TL - 300.000 TL arasındaki araçlar için 36 ay

300.000 TL - 750.000 TL arasındaki araçlar için 24 ay

Senetle Araba satışlarında vade süresi;

Senetle araba satışlarında ticaret bakanlığı tarafından uygulanan yönetmelik kapsamında yine sınırlamalar yapılmıştır. Araç fatura bedelinin (tüm vergi ve masraflar dahil) 300.000 TL'yi geçmesi koşulunda 24 ay 300.000 TL altında kalması koşuluyla 36 ay senetle araba yapılabilir. Yine mevzuata göre değişkenlik gösterebilir.

Kredi Kartı ile Araba satışlarında vade süresi;

Kredi kartı ile yapılan araç ödemelerinde 12 ay sınırlama bulunmaktadır. Bu sınırlama BDDK kurallarına göre belirlenmektedir. Firmamız Paynet ile anlaşmalı olup Paynet tarafından sağlanan taksit ve oranlara göre satış hizmet sunmaktadır.

...
Yalçın Öztürk
Ünsan Otomotivde 2014 yılından beri satış danışmanı olarak görev almaktayım. Sizlere blog yazıları ile bilgi vermek ve firmamızın faaliyetleri ile dikkat çekmek için buradayım.
Bayisi olduğumuz finans kurumları aracılığı ile bankaya gitmeden 30 dakikada kredi imkanı sunuyoruz. Sizde taksitle araba sahibi olmak için hemen aracınızı seçin!